top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAngie Nomikou

Όταν μιλάει η αγάπη


. Μια απ' τις δραστηριότητες των ΔΕΣΜΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ, είναι καί η συνεργασία μας με το Μύρτιλο Καφέ . Ένα πρωτότυπο και πρωτοπόρο καφέ εκλεκτών ψυχών. Είναι μοναδικό. Είναι μία δυναμική καί αξιοθαύμαστη ομάδα εργαζομένων παιδιών με αναπηρίες, που αγωνίζονται καθημερινά, για την βιωσιμότητα τού χώρου τους.

Έτσι και χθες Κυριακή 20.09.2020, η Ντίνα Μανωλοπούλου και ο Σταύρος Παπαϊωάννου, επισκεφθήκαν το Mύρτιλο καφέ για μια ακόμη φορά. Μας υποδέχτηκε και μας ξενάγησε στον χώρο τους, ένας καταπληκτικός ζεστός πολυχώρος, η κα Γεωργία Βαμβουνάκη πρόεδρος αυτής τής δραστηριότητας μαζί με την κα Κατερίνα Γρυλλακη.


Μείναμε έκπληκτοι απ' την όλη πορεία καί τήν αποτελεσματικότητα σ όλα τα επίπεδα, αυτής τής δραστηριότητας. Πήγαμε ταπεινά να προσφέρουμε υλική βοήθεια και εισπράξαμε ένα τεράστιο μεγαλείο ψυχής που με λόγια δεν περιγράφεται.

Βιώσαμε το πάθος, την ισχυρή θέληση, το τσαγανό, το κουράγιο, τήν εστίαση σέ στόχους, την ακεραιότητα, αλλά καί μία ευαισθησία, πολύ χαρακτηριστικά, πού συνθέτουν την πορεία όλης της ομάδας της κας Βαμβουνάκη. Στηρίζονται σε αξίες. Εχουν ισχυρή θέληση και ποτέ δεν παραιτούνται. Συνεχώς αγωνίζονται. Θεωρώ, ότι με αυτόν τον τρόπο, αυτοδεσμεύονται, να παραδώσουν ένα καλύτερο κόσμο, σ αυτούς τους πληγωμένους γονείς αλλά κυρίως στά παιδιά τους.

Μείναμε άφωνοι γιατί, μέσα απ' αυτήν την επαφή γνωρίσαμε εκείνους, που με την έμπρακτη δράση τους, μάς μάθανε ότι ο κάθε άνθρωπος, όπως και το κάθε παιδί, είναι ένας ολόκληρος ανεξερεύνητος κόσμος, μία αλήθεια, ένας απέραντος ουρανός. Καί κάθε βλέμμα μας μέσα τους, είναι μια όμορφη περιπέτεια αγάπης, που σε αποζημιώνει με μόνο ενα τους χαμόγελο, αφού καθρεφτίζεται σ αυτό το χαμόγελο, ο πλούσιος εσωτερικός τους κόσμος.


Είπαμε πολλα.

Για άλλη μιά φορά διαπιστώθηκε η παντελή απουσία της κρατικής κοινωνικής υπηρεσίας γιά στήριξη αυτών των παιδιών.

Για άλλη μια φορά ζήσαμε το τού Σεφέρη, ""όπου και να ταξιδέψω η Ελλάδα μέ πληγώνει""

Τέλος θαυμάσαμε αυτή την ομάδα, γιατί γνωρίζει πολύ καλά, ότι το ατομικό καλό, δεν μπορεί να υπάρξει για πολύ, αν δεν περάσει μέσα απ' το κοινωνικό καλό.

Σ ευχαριστούμε Μύρτιλο καφέ


Υ.Γ.

Για να μάθεις περισσότερα για το MYRTILLO CAFE, μπές στο Facebook η στο site του. Η επισκέψου το :Τριφυλίας & Λάμψα. Αμπελόκηποι. ( πίσω απ' το Γηροκομείο).

3 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page