top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAngie Nomikou

ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΩ: μια εθελοντική οργάνωση που μέσω της τέχνης υλοποιεί προγράμματα σε αποκλεισμένες κοινωνικές ομάδες



Το Τεχνοδρομώ – εθελοντική οργάνωση – από την ίδρυσή του το 2010 υλοποιεί προγράμματα μέσω της τέχνης σε αποκλεισμένες κοινωνικές ομάδες όπως ασυνόδευτα ανήλικα, πρόσφυγες, μετανάστες, άστεγους κρατούμενους κλπ., με στόχο την ενδυνάμωση, την κοινωνική ένταξη και την άρση του στίγματος.

Με εργαλείο τις τέχνες (θέατρο, μουσική, εικαστικά, χορό) τα προηγούμενα χρόνια στις φυλακές έχει υλοποιήσει θεατρικές παραστάσεις, εικαστικά εργαστήρια, συναυλίες, δίνοντας την δυνατότητα στους κρατούμενους και τις κρατούμενες να συμμετέχουν δημιουργικά.

Το Τεχνοδρομώ για δωδέκατο χρόνο συνεχίζει τις δράσεις του στα καταστήματα κράτησης. Συγκεκριμένα για το 2024 έχει συγκροτήσει θεατρική και χορωδιακή ομάδα στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού. Οι δύο ομάδες των γυναικών μετά από τις συναντήσεις τους με εκπαίδευση και πρόβες θα δώσουν το καλοκαίρι του 2024 μουσικο – θεατρική παράσταση σε περιορισμένο κοινό εντός των φυλακών.

Παράλληλα το Τεχνοδρομώ θα ιδρύσει ένα πανελλήνιο δίκτυο σύνδεσης καταστημάτων κράτησης από την μια πλευρά και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, εκπαιδευτικά ιδρύματα, ωδεία, καλλιτεχνικές σχολές παντός είδους και ιδιώτες από την άλλη, με σκοπό την μεταφορά της τεχνογνωσίας, την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση ώστε να πολλαπλασιαστούν οι δράσεις πολιτισμού με αποδέκτες τους κρατούμενους και κρατούμενες. Επιπλέον, στόχος είναι να εξασφαλιστεί μακροπρόθεσμα η συνέχεια των δράσεων.

Με την πάροδο του χρόνου και με τις δράσεις επικοινωνίας του δικτύου (συνεντεύξεις, δελτία τύπου, κοινωνικά δίκτυα κλπ.) θα ευαισθητοποιείται όλο και περισσότερο ο γενικός

πληθυσμός στην ιδέα ότι οι παροχές τέτοιου είδους στους κρατούμενους είναι προς την σωστή κατεύθυνση του σωφρονισμού, της κοινωνικής ένταξης, της άρσης του στίγματος και της μείωσης της παραβατικότητας μετά την αποφυλάκισής τους.


Άτομα επικοινωνίας: ΄Αντζυ Νομικού / τηλ: 6932258073

Γιάννης Νικολόπουλος / τηλ: 6972711110




Το πρόγραμμα υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Αθηνάς Ι. Μαρτίνου.

10 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page