top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAngie Nomikou

Στέλιος Καλαθάς : Μην ψάχνεις αλλού….η λύση σου ,είσαι ΕΣΥ


1. Αν ξαναγεννιόσασταν σε ποια χώρα θα θέλατε να ζείτε? Θα ήθελα πάλι να γεννηθώ στην Ελλάδα .Εχω ταξιδέψει σε πολλές χώρες ,σε διαφορετικές ηπείρους και φυσικά κάθε χώρα διαθέτει την δική της ομορφιά ,αλλά το φως και τις τόσες εναλλαγές τοπίου ,τόσο κοντά νομίζω μόνο η χώρα μας τις έχει. Αν τώρα σκεφτώ και τον πολιτισμό και την ιστορία μας, τότε είμαι ακόμα πιο σίγουρος για την απάντηση μου .

2. Με ποιον καλλιτέχνη δεν έχετε συνεργαστεί και θέλετε να δουλέψετε μαζί του . Θα ήθελα να συνεργαστώ με τον Γρηγόρη Βαλτινό .Είναι ένας «αριστοκράτης» του Θεάτρου μας. Λέγοντας αριστοκράτης δεν εννοώ μόνο την ευγένεια και την δοτικότητα που τον διακρίνει ,άλλα και για τον τρόπο που με τόση ευκινησία περνάει από το ένα είδος θεάτρου στο άλλο. Πρόσφατα τον καλέσαμε με τις ομάδες τις Συναισθηματικής διαλεκτικής σε μια ομιλία -μάθημα .Πραγματικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζει την τέχνη και την ζωή ,μας χάρισα μια δυνατή εμπειρία και τον ευχαριστώ πολύ

3. Αν αύριο πηγαίνατε στο διάστημα ποιον θα παίρνατε μαζί σας Τα βιβλία μου ,γιατί από τα αγαπημένα μου πρόσωπα δεν νομίζω να ερχόταν μαζί μου κανείς στο διάστημα .

4. Αν γράφατε ένα θεατρικό – μουσικό έργο τι τίτλο θα του δίνατε.

«Πόση δύναμη κρύβει το συναίσθημα»

5. Σας απασχολεί ο πλανήτης? Πείτε μας τρόπους που θα φέρουν καλύτερο αποτέλεσμα Φυσικά και με απασχολεί ,καθημερινά μπορώ να σας πω. Νομίζω ο τρόπος είναι ένας .Να συνειδητοποιήσουμε επιτέλους οι άνθρωποι ,ότι δεν μας ανήκει .Δεν είναι ιδιοκτησία μας. Να σεβαστούμε την φιλοξενία του και να του ζητήσουμε συγνώμη για τις βιαιότητες που γίνονται εις βάρος του .

6. «Εάν ήσασταν ένα brand, ποιο θα ήταν το ρητό σας;» Μην ψάχνεις αλλού….η λύση σου ,είσαι ΕΣΥ ! 7. Τι είναι αυτό που σας γοητεύει στη δουλειά σας και ποιο είναι αυτό που δεν σας αρέσει . Στο χώρο της Τέχνης με γοητεύει το θεραπευτικό της κομμάτι. Πώς ένα κείμενο ,ένας ρόλος ,ένας στίχος ,μπορεί να σου ανοίξει παράθυρο στη σκέψη και να αναθεωρείς πράγματα η ακόμα και να αποδεκτής τον εαυτού σου και τους άλλους .Με θλίβει ότι το επάγγελμα του ηθοποιού ,αντιμετωπίζεται ως χόμπυ . Τώρα σε σχέση με τις ομάδες που διδάσκω την μέθοδο Συναισθηματική διαλεκτική εδώ και 17 χρόνια. Αυτό που με γοητεύει ,είναι πόσο εύκολα μπορούν οι άνθρωποί να εξελιχτούν σε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους, μέσα από απλές ασκήσεις και τεχνικές που μαθαίνουμε .Μέσα από τα μαγικά κλειδιά ,που φέρνουν φώς στην ζωή μας. 8. Εχει πολύ ενδιαφέρον αυτή η μέθοδος ,τώρα με την καραντίνα συνεχίζεται τις συναντήσεις σας; Πραγματικά είναι μια μέθοδος που βασίζεται στην διαχείριση και την σωστή επικοινωνία των συναισθημάτων μας. Μέσα από μονοπάτια τέχνης. Αυτή την περίοδο συνεχίζουμε δυναμικά μέσα από την πλατφόρμα του ΖΟΥΜ .Αυτη η περίοδος της αδράνειας ,του θυμού ,της απογοήτευσής ,της πίεσης που όλοι δεχόμαστε ,είναι ακόμα πιο σημαντικό να δίνουμε λίγο χρονο στον εσω-εαυτο μας και να τον βοηθάμε να κατεβάζει τις αρνητικές σκέψεις ,και να δυναμώνει την δύναμη και την αισιοδοξία του . Τα συναισθήματα μας χρειάζονται προστασία, αγάπη και έκφραση . 9. Που μπορεί κάποιος να πάρει περισσότερες πληροφορίες για την Συναισθηματική διαλεκτική και πώς μπορεί να ακολουθήσει μια ομάδα σας ; Ξεκινάει ένας νέος κύκλος ,οπότε άνετα θα μπορεί να συμμετέχει, απ οπού και αν βρίσκεται σε μια ομάδα. Υπάρχει το σιτε synaisthimatikhdialektikh.com και φυσικά μπορούν να καλέσουν στο τηλ 6946105520 10. Πως φαντάζεστε τον εαυτό σας σε 20 χρόνια από σήμερα Σε ένα μπαλκόνι και ν αγναντεύω την θάλασσα. Αυτό ! 11. Ποια είναι τα επαγγελματικά σας μελλοντικά πλάνα η όνειρα Έχω σκηνοθετήσει μια παράσταση σ ένα έργο του Ξενόπουλου, που η καραντίνα μας πρόλαβε και δεν κάναμε πρεμιέρα. Αλλα ετοιμάζω και κα΄τι καινούργιο για το καλοκαίρι ,που εύχομαι να ανοίξουν τα ανοικτά θέατρα και να απολαύσει το κοινό ωραίες παραστάσεις και συναυλίες . 12. Αν είχατε την δυνατότητα, ποια ιστορική προσωπικότητα θα καλούσατε σε δείπνο; Την Μαρία Κάλλας . Την λατρεύω για το ταλέντο ,την καριέρα ,αλλά και για το ευάλωτο στον έρωτα και στο πάθος .





204 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page