top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAngie Nomikou

Παπαρδέλες με χοιρινό ραγού στη γάστρα

Έγινε ενημέρωση: 22 Ιουλ 2020



10 μερίδες παπαρδέλες με ραγού  Προετοιμασία ½ ώρα Χρόνος ψησίματος 2 ώρες Κόστος από 15 ευρώ ανάλογα με την ποιότητα των υλικών

50 ml ελαιόλαδο 1 κιλό χοιρινός λαιμός χωρίς κόκκαλο κομμένος σε τέσσερα μεγάλα κομμάτια Εάν έχω μεταλλική κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο, τον προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς. Εάν έχω παραδοσιακή γάστρα θα ξεκινήσω το φούρνο κρύο και θα τον ανάψω όταν βάλω το φαγητό μέσα προσθέτοντας στο χρόνο μαγειρεματος 1/2 ώρα. Σε τηγάνι προθερμαίνω το λάδι και «θωρακίζω» το κρέας μέχρι να ροδίσουν όλες του οι  πλευρές.  Το μεταφέρω στη γάστρα ή την κατσαρόλα και στο ίδιο τηγάνι συνεχίζω να μαγειρεύω τα υπόλοιπα υλικά.

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 καρότα κομμένα σε μικρούς κύβους 1 κλωνάρι σέλερι χωρίς τα φύλλα καθαρισμένο και κομμένο λεπτές φέτες 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 10 φύλλα φασκόμηλο ψιλοκομμένα 3 κουταλιές της σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο 3 κουταλιές της σούπας φύλα θυμάρι φρέσκο ή αποξηραμένο 3 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας Στο τηγάνι που καίει, ξεκινάω με το κρεμμύδι και αφού το τσιγαρίσω 4-5 λεπτά προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά εκτός του πελτέ.  Τα τσιγαρίζω περίπου 10 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν  και τέλος ανακατεύω τον πελτέ.  Τα προσθέτω στο κρέας.

1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο ξηρό 1 κιλό ντομάτες περασμένες στο μούλτι  ώσπου να είναι σαν κονκασέ 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι 2 κουταλάκια του γλυκού πιπέρι Ρίχνω το κρασί στο τηγάνι και με ξύλινη κουτάλα ¨ξεκολλάω τους θησαυρούς από τον πάτο του¨ όπως έλεγαν οι Γάλλοι σεφ. Αφήνω να βράσει 2-3 λεπτά και προσθέτω την ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις έρθουν σε βρασμό, τα προσθέτω και αυτά στο σκεύος μου με το φαγητό. Ανακατεύω τα υλικά, σκεπάζω το σκεύος και το βάζω στο φούρνο. Ελέγχω το φαγητο και ανακατεύω μετά από μία ώρα. Θα είναι έτοιμο στη δεύτερη ώρα όταν κρέας είναι πάρα πολύ μαλακό και μπορεί να διαλυθεί με το πιρούνι. Το αποσύρω από το φούρνο, διαλύω καλά το κρέας με πιρούνι και ανακατεύω με την πλούσια σάλτσα. Βράζω τα ζυμαρικά και τα σερβίρω με ραγού από πάνω ή αναμεμειγμένο.

Καλή όρεξη!

21 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page