top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAngie Nomikou

Νίκος Φλώρος: ας προσευχόμαστε με ταπείνωση να τελειώσει όλο αυτό


Θα ήθελα να ευχηθώ πρώτα σε όλων τον κόσμο να ξεπεράσουμε όσο ποιο γρήγορα αυτόν τον εφιάλτη που ζούμε τον τελευταίο καιρό σε παγκόσμιο επίπεδο!

Δεν είναι καιρός για προσωπική προβολή την στιγμή που πεθαίνουν χιλιάδες άνθρωποι από αυτήν την αρρώστια και το λέω αυτό που μετά λύπης μου είδα πολλούς ψευτο σελμπριτι να εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να είναι στην επικαιρότητα.

Ντροπή, δυστυχώς όταν είσαι εθισμένος με την εικόνα σου και ο ναρκισσισμός χτυπά κόκκινο κάνεις τα πάντα να είσαι στην επικαιρότητα.

Εγώ προσωπικά έχω σοκαριστεί με το πόσο εύκολα μεταδόθηκε αυτός ο Ιός

και ο εξελιγμένος κόσμος μας δεν μπόρεσε να κάνει κάτι, ζούμε ξανά εποχές όπως τον μαύρο θάνατο

την Ισπανική γρίπη Κλπ

Η αντιμετώπιση είναι σχεδόν η ίδια

δυστυχώς η επιστήμη κάνει βήματα αλλά μην θεωρούμαι ότι έχουμε κερδίσει τα μυστικά της ζωής

Είδαμε όλοι πως τράβηξε χειρόφρενο ο πλανήτης γη στον άνθρωπο και η δύναμη μας σαν εγωιστικά όντα να μην έχει αξία!

Για εμένα η καραντίνα δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία γιατί όλη μου την. ζωή την περνώ σχεδόν σε απομόνωση λόγο καλλιτεχνικής εργασία μου περνώ πολλές ώρες στο εργαστήριο μου φτιάχνοντας τα έργα μου σαν να είμαι σε ένα συνεχόμενο διαλογισμό με τον εαυτό μου ως καλλιτέχνης είμαι εκτός τόπου και κόσμου δηλαδή στον κόσμο μου άρα τη να μου κάνει εμένα προσωπικά η καραντίνα όπως λένε και στο Άγιο όρος ησυχαστής δεν είναι αυτός που μένει στην έρημο αλλά αυτός που επιτελεί τα έργα της ησυχίας!

Σαν κόσμο-καλόγερος αισθάνομαι από μικρό παιδάκι δεν το επέλεξα με επέλεξε!

Πάντως είναι και μια ευκαιρία όλο αυτό που ζούμε τελευταία να δούμε τον πραγματικό εαυτό μας χωρίς την χρυσόσκονη που τον έχουμε πασπαλίσει μέσα από το Instagram και το facebook να δούμε τους φόβους μας αυτοί που έχουν μπλοκάρει την ζωή μας και μας κάνουν υποχείρια του μάρκετινγκ και της εικόνας των ψευδαισθήσεων που μας έχουν παιδεύσει !

Πάντα πίστευα στα βιβλία ως γνώση γιατί μπορείς να αποκτήσεις κριτική σκέψη, τώρα είναι μια παραπάνω ευκαιρία να διαβάσουμε εγώ έχω επιλέξει την Φιλοσοφία τον Νίτσε αυτόν τον καιρό πολλές οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις μέσα από αυτά τα βιβλία!

Μην ξεχνάμε το βιβλίο σου παρέχει την ουσία της γνώσης ενώ το ίντερνετ την πλασματικό κόσμο που ελέγχουν και θέλουν να σου περάσουν. Τα δικά τους μηνύματα!

Αυτό που μου έχει λείψει σε αυτή τη καραντίνα είναι να πάω σε ένα καφέ χωρίς τον φόβο μην γίνει κάτι!

Ο φόβος είναι χειρότερος και από τον ιό ο φόβος είναι σατανικός εκεί έχουν ποντάρει τις μετοχές τους οι άρχοντες του κόσμου τούτου!

Μου έχει λείψει ένας κόσμος χωρίς φόβο χωρίς να πρέπει να αποδείξω την ελευθερία μου ως άνθρωπος, τα δικαιώματα μου ως ύπαρξη που δεν μπορεί να την ελέγχει κανείς πάρα μόνο ο Θεός!

Δεν θα ήθελα να δω τον άνθρωπο ως ένα barcode τσιπαρισμενο για το καλό του .

Καλύτερα να πεθάνουμε από χιλιάδες ιούς πάρα από τους σωτήρες μας που φοράνε την προβιά του αγνού αμνού

Ας είμαστε αφυπνισμένοι και να επιλέγουμε τον σωστό δρόμο και ας είναι δύσβατος στο τέλος θα μας δικαίωση!!!

Μην ξεχνάμε του χρόνου έρχεται το 2021 τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση!

Ας δούμε λίγο με τη αυτοθυσία των προγόνων μας, αυτοί οι άνθρωποι δεν λογαριάσανε την ζωή τους περιουσίες τίποτα, πολέμησαν για την Ελευθερία.

Σκέψου λίγο τη Μπουμπουλίνα τον Κολοκοτρώνη όλους τους ήρωες του 21 την Πανωραία Χατζηκώστα από το Αϊβαλί την απλή ψωροκώσταινα όπως την έλεγαν στον Ναύπλιο αυτή την γυναίκα που από αρχόντισσά κατάντησε πλύστρα όταν οι Τούρκοι τότε της σφάξανε όλη την οικογένεια μπροστά στα μάτια της & τα παιδιά της!

Και ήταν αυτή που πρώτη έδωσε για την απελευθέρωση του Μεσολογγίου το ασημένιο δαχτυλίδι της, την μοναδική περιουσία της ως μάθημα για τους Έλληνες τότε!

Και λίγο Μετά πέθανε από τον τότε λιμό !

Ας τους πάρουμε παράδειγμα και μην λιγοψυχάμε ως Έλληνες έτσι και αλλιώς όλοι έναν θάνατο τον χρωστάμε και στο τέλος ο Θεός έχει τον τελευταίο λόγο!

Ας προσευχόμαστε με ταπείνωση να τελειώσει όλο αυτό!!!


Νίκος Φλώρος - εικαστικός


οι φωτογραφίες είναι του Πέτρου Λυμπερόπουλου

248 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page