top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAngie Nomikou

Ζωή Τηγανούρια :θα ήθελα να έχω γνωρίσει και να έχω συνεργαστεί με τον Astor Piazzolla




1. Αν ξαναγεννιόσασταν σε ποια χώρα θα θέλατε να ζείτε?

Στην Ελλάδα.

2. Με ποιον καλλιτέχνη δεν έχετε συνεργαστεί και θέλετε να δουλέψετε μαζί του (μπορεί να είναι και μεγάλο όνομα από το εξωτερικό) .

θα ήθελα να έχω γνωρίσει και να έχω συνεργαστεί με τον Astor Piazzolla.

3. Αν αύριο πηγαίνατε στο διάστημα ποιον θα παίρνατε μαζί σας.

Τον άντρα μου και την κόρη μας.

5. Συμμετέχετε καλλιτεχνικά στην εκδήλωση ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν

τη έργο η τι τραγούδι θα του αφιερώνατε?

Το «We are 1 World» που έγραψαν οι διάσημοι Καναδοί τραγουδοποιοί Jason McCoy και Jim Payetta στο οποίο επιλέγω να συμμετέχω από Ελλάδα μεταξύ άλλων καλλιτεχνών από όλο το πλανήτη, ακούστε το εδώ Αλλά θα του αφιέρωνα και τη σύνθεση μου «Sweet life» μια ζωή χωρίς πολέμους, όπλα βία και απληστία, ακούστε το εδω .

6. Σας απασχολεί ο πλανήτης? Πείτε μας τρόπους που θα φέρουν καλύτερο αποτέλεσμα.

Η συνείδηση που έχει ο καθένα από εμάς

7. «Εάν ήσασταν ένα brand, ποιο θα ήταν το ρητό σας;»

«Η μουσική είναι ένα σύμπαν γεμάτο από αισθήσεις»

8. Τι είναι αυτό που σας γοητεύει στη δουλειά σας και ποιο είναι αυτό που δεν σας αρέσει.

Με γοητεύει η ώρα της δημιουργίας και η στιγμές επικοινωνίας με το κοινό. Απεχθάνομαι όλα αυτά που πρέπει να κάνω γύρω από τη δουλειά για να υφίσταται η τέχνη π.χ δημόσιες σχέσεις. Όμως απεχθάνομαι και τη επίπλαστη ευμάρεια που έχει ζήσει η γενιά μου διότι δημιούργησε πολλά καβαλημένα καλαμιά και ατελείωτες αδικίες.

9. Αν είχατε την δυνατότητα, ποια ιστορική προσωπικότητα θα καλούσατε σε δείπνο;

Τον Σωκράτη μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του ελληνικού και παγκόσμιου πνεύματος και πολιτισμού!

10. Πως φαντάζεστε τον εαυτό σας σε 20 χρόνια από σήμερα.

Δεδομένου ότι η κόρη είναι 8 ετών με φαντάζομαι μια χαριτωμένη γιαγιάκα που θα παίζω ακορντεόν στο εγγόνακι μου. Εάν όχι γιαγιάκα τουλάχιστον μια χαριτωμένη πεθερούλα.

11. Ποια είναι τα επαγγελματικά σας μελλοντικά πλάνα η όνειρα?

Δε τολμώ να τα πω δημόσια.

12. Το πρωί ξυπνάτε με κέφι ή είστε τύπος που δε θέλει να του μιλάνε?

Ξυπνάω με πολύ κέφι και χαμόγελο, με χιούμορ συνήθως λέμε με τον άντρα μου διάφορα και σκάμε στο γέλιο. Πολύ σπάνια έχω πρωινά νευράκια πρέπει να έχει συμβεί κάτι πολύ άσχημο να με έχει ταράξει για να ξυπνήσω με νεύρα.

13. Το πρώτο πράγμα που θα κάνετε μόλις τελειώσει η καραντίνα?

Έχω τρελή επιθυμία για συναυλία….

14. Είστε για 24 ώρες αρχηγός ενός κράτους γράψτε μας 3 πράγματα θα αλλάζατε…

Α) Θα άλλαζα τους νόμους όλους που ευνοούν όσους έχουν το «μέσον» και είναι μέτριοι σε αυτό που κάνουν και αδίκως επιβάλλονται εις βάρος άλλων που πραγματικά «γνωρίζουν» και όμως μένουν στην αφάνεια και υφίστανται καταπίεση. Έτσι όλοι όσοι είναι αγωνιστές και έχουν αξία θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με όσους απλά τα βρίσκουν έτοιμα και με θράσος επιβάλλονται.

Β) Θα έκανα ότι και ο Σόλωνας: Όποιος συμμετείχε ενεργά στη διακυβέρνηση να γινόταν αυτόματα και δήμευση της περιουσίας του. Στο τέλος δε της θητείας τους οι πολιτικοί θα λογοδοτούσαν για τις πράξεις τους και θα πλήρωναν το κατάλληλο τίμημα.

Γ) Θα καθιέρωνα νόμο να γεμίσουν όλες οι πόλεις με πράσινο, με δέντρα με λουλούδια, και να γίνουν όλες οι πόλεις καλαίσθητες χωρίς σκουπίδια και πετάμενα, ξεχασμένα, κάθε λογής αντικείμενα. Θα καθιέρωνα νόμο ανακαίνισης όλων των νεοκλασικών κτηρίων που αναδεικνύουν τον πολιτισμό μας και ξήλωμα όλα τα «εκτρώματα κτήρια» που χαλούν την αρμονία και δημιουργώντας αισθητική δυσφορία. Και αυστηρά πρόστιμα σε όσους δεν κάνουν περισυλλογή περιττωμάτων των κατοικίδιων διότι αποτελούν εστία μικροβίων και κακοσμίας.



94 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page