top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAngie Nomikou

Ζοζεφίνα έχεις μήνυμα της Άννας Τζίμα

«Ζοζεφίνα, έχεις μήνυμα!»

Της Άννας Τζίμα



Μια εφηβική αγάπη γεννιέται στο διαδίκτυο. Ποιος, όμως, στ' αλήθεια βρίσκεται στην άλλη, την απέναντι πλευρά;

Η νέα παράσταση της Άννας Τζίμα παρουσιάζεται στον καλλιτεχνικό οργανισμό «Μορφές Έκφρασης», κάθε Σάββατο στις 18:30.

Ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας με την νέα γενιά να έχει στα χέρια της ένα χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας και πληροφόρησης, όπως είναι το διαδίκτυο. Το διαδίκτυο μπορεί να διευκολύνει την καθημερινότητα του ανθρώπου με πολλούς τρόπους, αλλά η αλόγιστη χρήση του μέσου αυτού μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα. Με ελάχιστα κλικ όλοι, έφηβοι και ενήλικες, μπορούν να βρεθούν σε ένα εικονικό σύμπαν, απέραντο σε θαύματα και κινδύνους. Ένας νέος άνθρωπος, ένα παιδί σαφώς και δεν ελέγχεται, όταν αφοσιώνεται για ώρες στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Μπορεί όμως να γνωρίζει την ζωή έχοντας τα όπλα του, όπως είναι η γνώση και η σαφής αντίληψη της πραγματικότητας. Γιατί κάθε προσθήκη στην αληθινή γνώση είναι προσθήκη στην ανθρώπινη δύναμη.

«Αν καταφέρουμε, μέσω αυτή της παράστασης, να πείσουμε τα παιδιά και τους έφηβους ότι αυτός που δεν κινδυνεύει από τίποτα είναι μόνο αυτός που γνωρίζει, άρα κι αυτός που δεν αφήνεται να εξαπατηθεί, θα έχουμε καταφέρει να δώσουμε και στην τέχνη τον τόπο που της αξίζει: αυτόν της πραγματικής αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης».

Η ιστορία

Στο μακρινό “Βασίλειο του δάσους”, ένας γέρικος και πεινασμένος βασιλιάς υπομένει το βάσανο της πείνας, καθώς ο πιστός υπηρέτης του, η Αλεπού, ετοιμάζει τα δικά του σχέδια για να τον ικανοποιήσει. Στόχος του μια νεαρή και αφελής ελαφίνα. Ο γνωστός μύθος του Αισώπου, «Το Λιοντάρι, η αλεπού και το ελάφι» γίνεται αφετηρία για την δημιουργό Άννα Σεβαστή Τζίμα να συνθέσει μια σύγχρονη εκδοχή του παραμυθιού, όπου το παραμυθένιο δάσος μετατρέπεται σε αστική ζούγκλα με τον κυνηγό να στήνει τις αιχμηρές παγίδες του στο διαδίκτυο.

Πού επικεντρωνόμαστε

Ο ενθουσιασμός της πρώτης αγάπης, η φιλία, η εμπιστοσύνη, οι σχέσεις των δύο φύλων, αλλά και η αθωότητα που χαρακτηρίζει την εφηβική ηλικία, πολλές φορές, «εμπλέκονται» με τον επιτηδευμένο κόσμο των εκμεταλλευτών κάθε είδους.

Η γλώσσα

Η γλώσσα που χρησιμοποιείται στο κείμενο έχει προκύψει έπειτα από εντατική έρευνα ώστε να βρίσκεται κοντά στους σύγχρονους κώδικες επικοινωνίας, δίνοντας την ευκαιρία στο εφηβικό κοινό να ταυτιστεί με τους ήρωες του έργου.

Το σκηνικό και τα κοστούμια

H σκηνογραφία της Πολυτίμης Μαχαίρα καθώς και η ενδυματολογική της προσέγγιση βοηθούν λειτουργικά την παράσταση και τον θεατή να μεταφερθεί σ’ έναν κόσμο, που πλέκει το παραμύθι με το σκληρό αστικό τοπίο, ενώ αναδεικνύεται ο χαρακτήρας του κάθε ήρωα μέσα από τα ιδιαίτερα κοστούμια. Το τελικό αποτέλεσμα συμπληρώνει το ειδικό μακιγιάζ του κάθε ήρωα.

Η μουσική της παράστασης

Το μεγαλύτερο μέρος της μουσικής της παράστασης παράγεται ζωντανά από τους ίδιους τους ηθοποιούς επί σκηνής, με ήχους που αγγίζουν το κλασικό Ροκ εντ ρολ, την Ραπ, ως και την Τραπ μουσική.

Info:

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Άννα Σεβαστή Τζίμα

Σκηνογραφία - Ενδυματολογία: Πολυτίμη Μαχαίρα

Πρωτότυπη Μουσική: Άννα Σεβαστή Τζίμα & Δημήτρης Σκούρτης

Ενορχήστρωση: Δημήτρης Σκούρτης

Δραματουργική Ανάλυση: Θωμάς Κινδύνης

Make-up artist: Διονυσία Κωνσταντίνου

Μουσική Παραγωγή - Ηχογραφήσεις: Γαβρίλος Χατζηβασιλείου

Φωτογραφίες: Απόστολος Δελάλης

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού

Επικοινωνία Μορφές Έκφρασης: Βάγια Τσιμάρα|6971508992|morfesekfrasispr@gmail.com

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Μαρία Ιωάννου: Ζοζεφίνα

Γιώργος Χουσάκος: Λιοντάρι

Δημήτρης Σκούρτης: Alex Lion King Fox

Σελήνη Φιλιππιντζή: Φοίβη

Διάρκεια: 70' χωρίς διάλειμμα

Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 6:30μμ έως 2 Μαΐου 2020

Εισιτήρια: 12€ / 10€ Προπώληση / 8€ Ομαδικό (10+), Μέλη, Άνεργοι, Φοιτητές, Πολύτεκνοι

Ηλεκτρονική Προπώληση: T https://www.ticketservices.gr/event/zozefina-exeis-minima/?lang=el

Public.gr

Θέατρο Μορφές Έκφρασης, Αλκμήνης 13, Κ. Πετράλωνα (απέναντι από το Μουσείο Μπενάκη, στην οδό Πειραιώς)

Τηλεφωνικές κρατήσεις: 210 3464903 – 210 3464002

Μείνετε σε επαφή μαζί μας στα social media:

14 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page