top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAngie Nomikou

Επίσημη πρεμιέρα για το "Cagebirds"στο θέατρο Αλκμήνη


Η παράσταση Cagebirds του βραβευμένου συγγραφέα David Campton, αναβιώνεται και παρουσιάζεται ξανά για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Αλκμήνη σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη και παραγωγή της A PRIORI.

Αρκετοί επώνυμοι τίμησαν με την παρουσία τους τους την πρεμιέρα της παράστασης «Cagebirds».

Φωτό: Μαγδαλινή Παλιούρα, Τάσος Γιαννόπουλος

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν οι : Αλμπέρτο Εσκενάζη, Παντελή Παπαδόπουλο, Θανάση Κουρλαμπά, Γιώργο Γαλίτη, Ορέστη Τρίκα, Νίκο Δαφνή , Βασίλη Τριανταφύλλου, Κατερίνα Νικολοπούλου, Τζούλη Τσόλκα, και άλλοι.


Φωτό : Αλμπέρτο Εσκενάζυ , Κατερίνα Κωνσταντέλλου

Φωτό: Γιώργος Γαλίτης & Κωνσταντίνα Νικολαίδη



Υπόθεση

Έξι γυναίκες βρίσκονται σ’ ένα κλουβί δέσμιες, η καθεμία στη δική της αντίληψη περί πραγματικότητας. Η Κυρία τους, τους φέρνει μια νέα συγκάτοικο και μαζί μ’ αυτήν, την ευκαιρία να κερδίσουν την ελευθερία τους. Θα την πετάξουν αυτή την ευκαιρία ή θα πετάξουν μακριά…; Έχουν τη δύναμη να ξεφύγουν απ’ τον μικρόκοσμό τους; Οι οκτώ ηρωίδες, μέσα από παράλογες -ή ίσως όχι και τόσο- καταστάσεις, έρχονται αντιμέτωπες με τους φόβους τους, που με τόσο κόπο πασχίζουν να κρύψουν, αλλά και την επίπτωση αυτών. Τη στέρηση της ψυχό-πνευματικής ελευθερίας.

«Τι δεν καταλαβαίνετε; Είστε ελεύθερες!Μόλις περάσετε την πόρτα αυτή, είστε εσείς κι ο ουρανός.Γιατί κάνετε πίσω; Σας προσφέρω την ελευθερία σας, γιατί δεν την αρπάζετε;Να η έξοδος προς το σύμπαν! Τι περιμένετε για να βουτήξετε;Φοβάστε; Ναι. Φοβάστε.Σας προσφέρεται ο κόσμος…κι εσείς φοβάστε να τον πάρετε.»(απόσπασμα έργου)



Μπορείτε να δείτε την παράσταση κάθε Κυριακή στις 19:00 στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ

https://www.ticketmaster.gr/ticketmaster_se_2005463.html


66 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page