top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAngie Nomikou

“Ενοχος ο Παγκολίνος;”



Εσείς... οι άσκημες μη μου παραπονιέστε.

Θάρθει και για σας η μέρα, η στιγμή της δημοσιότητας, είναι κανόνας πια αυτό. Σήμερα και για λίγες μέρες ακόμη θα βασιλεύει ο Φολιδωτός Μυρμηγκοφάγος (παγκολίνος) που ούτε το όνομα του να αλλάξει δεν χρειάστηκε, έγινε πασίγνωστος ακόμη και με αυτό το άχαρο και δύσλεκτο.

Ήσυχος μέχρι προχθές, αντικοινωνικός τύπος, ζούσε στην παγκόσμια αφάνεια, μέχρι που οι νυχτερίδες, πολύ άτιμα θηλυκά, του τη φόρεσαν: αυτός μας κόλλησε, δήλωσαν, αυτός έχει τον ιό, είπαν και ένιψαν τις φτερούγες με το κοκαλάκι τους.

Ο τύπος αυτός έδινε το κρέας του, παρά τη θέληση του και παράνομα, στους Κινέζους κρεοπώλες, και τις φολίδες του σε Κινέζους της παραδοσιακής ιατρικής.

Δεν είμαι σίγουρη ακόμη, και κανείς στον κόσμο νομίζω, αν είναι αυτός ο ίδιος αίτιος αυτής της επιδημίας, αφού ο ιός φαίνεται να σκυταλοδρομείται από ζώο σε ζώο και από αιτία σε αιτία.

Ένα είναι, μόνο, που εγώ φοβάμαι: μη σας δω και τρέχετε στα εναλλακτικά και τα βιολογικά και μου ζητάτε “Κρέμα νυκτός από λέπια Παγκολίνου και βάμμα από τα νύχια του”. Και δεν το λέω μόνο για σας τις άσκημες, αλλά και για μας τσι όμορφες!


Αγνή Ζησίδου 8.2.20

3 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page