top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAngie Nomikou

Γωγώ Καρτσάνα : καλό είναι από ότι συμβαίνει να παίρνουμε τροφή για προσωπική εξέλιξη και αφύπνιση




Η Καραντίνα είχε πολύ ενδιαφέρον από πολλές πλευρές. Ξεκίνησε άσχημα. Όταν τρέχεις όλη μέρα και είσαι σε μια κίνηση και ξαφνικά σταματάνε όλα και πρέπει να μείνεις κλεισμένος στο Σπίτι χρειάζεσαι αρκετό χρόνο μετάβασης από τη μια κατάσταση στην άλλη. Εγώ ανήκω και στην κατηγορία των ανθρώπων που δε μ αρέσει να κάθομαι Σπίτι μου. Συνήθως φεύγω το πρωί και γυρνάω βράδυ. Οπότε δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ.


Όταν άρχισα να συνειδητοποιώ τι είναι αυτό που συμβαίνει και πόσο επικίνδυνο είναι άρχισα να ανησυχώ και να θέλω να κάτσω σπιτι , οπότε άρχισαν να κυλάνε καλύτερα τα πράγματα. Προφανώς περάσαμε όλοι από ποικίλες φάσεις. Υπήρχαν οι μέρες που δεν είχα καμία διάθεση να είμαι δημιουργική, άλλες πάλι να κοιμάμαι σχεδόν όλη μέρα, να ακούω meditation music και να κοιτάω το ταβάνι για ώρες, να κάνω μαραθώνιο με σειρές, να μη τρώω σωστά αλλά για καλή μου τύχη αυτές ήταν οι λιγότερες μέρες. Στόχος μου στην καραντίνα ήταν να ηρεμήσω και να αποβάλλω το stress. Κάνω κάθε μέρα διαλογισμό μάλιστα παρακολούθησα και ένα σεμινάριο διαλογισμού διαδικτυακά, κάνω yoga, γυμναστική, κάποιες φορές έκανα και απόπειρα να παρακολουθήσω και μαθήματα χορού αλλά δεν πέτυχε.


Διαβάζω βιβλία, ασχολούμαι με το σπίτι μου, τακτοποίησα και έβαλα σε σειρά πολλά πράγματα που παρέμεναν σε χάος, ψάχνω για καινούργιο Σπίτι, μαγειρεύω πολύ και νιώθω πολύ περήφανη για αυτό γιατί δε περίμενα ότι θα το απολαμβάνω τόσο πολύ και θα μαγειρεύω τόσο ωραία.



Παίζω χαρτιά και επιτραπέζια με τον άντρα μου. Κάνω διαδικτυακές πρόβες για μια παράσταση που ελπίζω να γίνει το καλοκαίρι η το Σεπτέμβριο. Κάνουμε πικνίκ με τον άντρα μου στην ταράτσα. Πολλές video κλήσεις με φίλους και οικογένεια. Περπατάω και κάποιες φορές τρέχω στο πάρκο κοντά στο σπίτι μου. Προσπαθώ να μάθω μόνη μου Ισπανικά και ukulele αλλά η εξέλιξη μου είναι αρκετά αργή. Βλέπω πολλές ταινίες και ντοκιμαντέρ. Είδα κάποιες Θεατρικές παραστάσεις αλλά το Θεατρο δεν είναι για οθόνη οπότε σταμάτησα να το κάνω.



Κάνω bonding με τη γατα μου. Και προσπαθώ να απέχω από τα social media και την χρήση του κινητού όσο γίνεται για μένω πιο συγκεντρωμένη και να μην αποσπώμαι από πολλές πληροφορίες που δε μου χρησιμεύουν.



Αυτό που μου έλειψε πολύ είναι η θάλασσα, η άμμος, το τεννις και οι μαζώξεις σε σπίτια με φίλους.

Με φοβίζει το πως θα γυρίσουμε στην κανονικότητα γιατί δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα τεστ και ανησυχώ μην έρθουν τα χειρότερα οπότε είμαι αρκετά συγκρατημένη και προσπαθώ να κάνω υπομονή γιατί θα κρατήσει πολύ καιρό. Σε κάθε κατάσταση υπάρχουν τα θετικά και τα αρνητικά, για οποιαδήποτε επιλογή υπάρχει ένα κόστος αλλά καλό είναι μέσα από όλα αυτά τα όμορφα και τα άσχημα που μας συμβαίνουν να παίρνουμε τροφή για προσωπική εξέλιξη και αφύπνιση

266 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page