top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAngie Nomikou

Αργύρης Μάρδας: "κορωναιός" και δημιουργικές ασχολίες


Είναι κάπως αβάσταχτο στα ανήσυχα πνεύματα να τα περιορίσεις μεσα σε τέσσερις τοίχους. Έχουν τόση ενέργεια να διοχετευσουν και αν δεν βρούν την δική τους διέξοδο, θα την γυρίσουν προς τον εαυτό τους και θα αυτοκαταστραφουν με μεγάλη ευκολία. 


Αφου το είπαμε αυτό, και το βγάλαμε από την μέση, ήξερα από νωρίς οτι η μεγαλύτερή μου πρόκληση θα ήταν να βρώ δημιουργικές ασχολίες για να κρατήσω την προσωπικότητά του απασχολημένη κατα την διάρκεια αυτού του περίεργου, αλλόκοσμου περιορισμού. Και το περιγράφω έτσι γιατι ως συγγραφέας, αυτό που ζούμε ήταν μια μέτρια ταινία τρόμου με περίεργες ανατροπές αμφιβόλου ποιότητας. 


Το καλό ήταν ότι είχα ήδη προγραμματίσει να ολοκληρώσω μια ιστοσελίδα του Ελληνικού Κέντρου Συναισθημάτων που θα παρείχε Συναισθηματική Εκπαίδευση, αλλά το είχα προγραμματισμένο για τον Οκτώβρη. Οπότε αγόρασα σερβερ, και άρχισα να χτίζω. Η κυρία μου απασχόληση αυτόν τον καιρό είναι το www.emoducation.com. Ένα πόρταλ Αγάπης αν θέλεις γεμάτο συναισθήματα, εκπαίδευση και βελτίωση. Έχει τρελή δουλειά πάντως. Σενάρια, βιντεοσκοπήσεις, μοντάρισμα, ανέβασμα και χτίσιμο σελίδων και προγραμμάτων… Έχει προχωρήσει πολύ πάντως, ανεβάσαμε και πολλά προγράμματα με οδηγίες για την διαχείριση του άγχους και είμαστε σε δοκιμαστικη λειτουργία εδώ και λίγο καιρό. Μπες να το δεις και παρακολούθησε και κανένα από τα προγράμματα. 


Αν βάλω την δουλειά από την μέση, η δημιουργικότητα περιορίζεται μόνο στο μαγείρεμα, ακολουθώντας τις προσταγές των καιρών. Έτσι, ενώ είχα αρκεστεί να μαγειρεύω τα φαγητά που  γνωριζα, άρχισαν οι πειραματισμοί. Και μαζί με αυτούς αρκετές… αρκετές αποτυχίες. Έχω φάει τόσα φαγητά που δεν τρώγονταν γιατί ήταν κρίμα να το πετάξουμε… άστα δεν λέγεται….

Το καλό είναι ότι δεν είμαι μόνο στο σπίτι. Έχω τον Βαγγέλη που βοηθάει και στο Κέντρο και στο σπίτι. Είμαι από τους τυχερούς θα έλεγα. Παίζουμε λίγο playstation να περάσει η ώρα και βλεπουμε αστείες σειρές κυρίως στο netflix. Δεν αντέχω την τηλεόραση εδώ και χρόνια. 


Για να μην τρελαθούμε και τελείως κάθε μέρα προσπαθώ να πάρω και κάποιον φίλο τηλέφωνο ή να κάνουμε μια βιντεοκλήση. Προσπαθώ να επικοινωνήσω με εκείνους που είναι μόνοι στο σπίτι γιατί εκτός ότι χρειάζονται την παρέα, νιώθω ότι προσφέρω και κατι. Στανταράκι στην επικοινωνία μου είναι η μάνα μου που κάθε μέρα θα μιλήσουμε 1-2 φορές. Έτσι για να λέγομαι δικαίως παιδί ελληνίδας μάνας. (Μεταξύ μας, είμαι πάρα πάρα πάρα πολύ χαρούμενος που ζούμε εδώ στην ελλάδα που αγαπάμε ακόμα τους συνανθρώπους μας και δεν πειραματιστήκαμε. Χαίρομαι που την έχω ακόμα και μιλάμε και ξέρω ότι είναι και θα είναι καλά). 


Τώρα, με το που τελειώσει όλο αυτό θέλω μια τεράστια αγκαλιά από την μανα μου και αν μπορέσω και τον πατέρα μου - γιατί μένει εκτός αθηνών -. Μετά από αυτό, θα βγω για ποτάκι έξω με τους φίλους μου που εχω καραπεθυμήσει. Και μετα, μαζί για θέατρο. Πάμε όπου θες, ακόμα και street theater. Πάμε να δω κόσμο να δημιουργεί….


Αργύρης Σ. Μάρδας, Συγγραφέας, Δημιουργός της Μεθόδου Άμεσης Προσωπικής βελτίωσης Expansion Method, Δντης του Ελληνικού Κέντρου Συναισθημάτων. 

8 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page