top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAngie Nomikou

Αγάπησε τη ζωή σου– Σόφι Κινσέλα



Στο βιβλίο της Σόφι Κινσέλα, ένα μικρό βιογραφικό της οποίας θα βρείτε στο τέλος του άρθρου, ο αναγνώστης μέσα από μια καλογραμμένη ιστορία αγάπης, θα έρθει αντιμέτωπος με ένα ερώτημα που απασχολεί πολλά ζευγάρια στην αρχή της σχέσης τους.

Αν και αγαπάς το σύντροφό σου, τι γίνεται αν δεν μπορείς να προσαρμοστείς και να αγαπήσεις τη ζωή του;

Αυτό το ερώτημα θα απασχολήσει τους πρωταγωνιστές της ιστορίας μας, την Έιβα και τον Ματ οι οποίοι θα γνωριστούν στην Ιταλία, σε ένα ταξίδι που ο καθένας τους έχει πραγματοποιήσει για τους δικούς του λόγους.

Η Έιβα, αποφασίζει να παρακολουθήσει ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής, για να καταφέρει να ολοκληρώσει το βιβλίο που μετέωρο, περιμένει υπομονετικά να ολοκληρωθεί. Ο Ματ, θα παρακολουθήσει από τύχη το ίδιο σεμινάριο, διότι το δικό του αναφερόμενο στις πολεμικές τέχνες, θα ακυρωθεί λίγο πριν την έναρξή του. Οι δύο νέοι, έχοντας αλλάξει τα ονόματά τους όπως τους προτρέπει η υπεύθυνη του προγράμματος και αφήνοντας πίσω τους τις αποσκευές του χαρακτήρα και της ζωής τους, θα ερωτευτούν παράφορα και θα προσπαθήσουν φτάνοντας στη γενέτειρα Αγγλία, να συμπορευτούν με τους ρυθμούς ο ένας του άλλου και να συνεχίζουν να ζουν κοινές στιγμές.

Έχοντας διαφορετικές διατροφικές συνήθειες και διαφορετικές εικαστικές απόψεις, θα έρθουν αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα και το δίλημμα: να αναγκαστούν να υποχωρήσουν ή να συνεχίσουν να εθελοτυφλούν για να τροφοδοτούν τον πολύτιμο ερωτά τους.

Μπορεί η Έιβα να μισεί το γκολφ, ενώ ο Ματ να το λατρεύει, ο Ματ να είναι αρκετά τακτικός, σε αντίθεση με την Έιβα που ζει μέσα στην ακαταστασία και να ενισχύουν από κοινού τον εύστοχο τρόπο επίλυσης των διαφορών τους με κατανόηση και περίσσιο χιούμορ αφήνοντας κατά μέρους πρώην συντρόφους και προβλήματα που συνεχώς εμφανίζονται στο κοινό τους προσκήνιο, αλλά στο πλήρωμα του χρόνου, οι διαφορές τους θα τους αναγκάσουν να χωρίσουν και να πορευτούν σε ξεχωριστούς δρόμους.

Πόσο δυνατή μπορεί να γίνει μια αγάπη;

Πόσο θετικά μπορεί να λειτουργήσει στη σχέση μια πρόσκαιρη απομάκρυνση;

Έχουν καταλυτικό ρόλο οι φίλοι του ζευγαριού στην μεταξύ τους επικοινωνία;

Μπορεί οι ερωτικοί δεσμοί που δημιουργήθηκαν, να αποτελέσουν το έναυσμα για υποχωρήσεις;

Αν κάτι είναι δυνατό, μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για επανασύνδεση;

Όλα τα παραπάνω ερωτήματα, θα απαντηθούν κατά την ανάγνωση του καταπληκτικού αυτού μυθιστορήματος, με τις απαντήσεις να ξεπηδούν από τις σελίδες του και να λειτουργούν καταλυτικά στη συνείδηση τόσο των ηρώων, όσο και τη δική μας.


Μια φράση που επέλεξα να μοιραστώ μαζί σας από το βιβλίο, είναι η παρακάτω:

Η αγάπη… είναι… είναι… είναι η άφατη, μυστηριώδης σύνδεση που πραγματοποιείται ανάμεσα σε δυο ανθρώπους, όταν συνδέονται. Και το αισθάνονται… και απλώς το καταλαβαίνουν.

Προτείνω το βιβλίο στους αναγνώστες εκείνους που πασχίζουν για την αγάπη τους και είναι πρόθυμοι να παλέψουν και να εδραιώσουν τη θέση της, στη ζωή τους.

Η Σόφι Κινσέλα γεννήθηκε στο Λονδίνο και σπούδασε πολιτικές επιστήμες, φιλοσοφία και οικονομικά στο Νιου Κόλετζ του Πανεπιστήμιου της Οξφόρδης. Έχει εργαστεί ως δασκάλα και δημοσιογράφος με ειδίκευση σε οικονομικά θέματα. Το πρώτο της μυθιστόρημα, το οποίο έγραψε στην ηλικία των 24 ετών και εκδόθηκε με το πραγματικό της όνομα, Μάντλεν Ουίκαμ, αγκαλιάστηκε από αναγνώστες και κριτικούς και μπήκε στη λίστα των μπεστ σέλερ. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες και έχουν πουλήσει 45 εκατομμύρια αντίτυπα σε πάνω από 60 χώρες. Ανάμεσά τους και το πασίγνωστο βιβλίο Ψωνίζω, άρα υπάρχω, το οποίο έχει γυριστεί κινηματογραφική ταινία.

Η Σόφι Κινσέλα ζει στο Λονδίνο με τον άντρα της και τα τρία παιδιά τους.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Κατερίνα Σιδέρη

34 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page