top of page
  • Εικόνα συγγραφέαArgiris Stravelakis

“Την λένε Εύα” και μας συγκίνησε.


Μια συνέντευξη φτιαγμένη από αλήθεια, γνησιότητα και θάρρος, ναι, μπορεί να γίνει παράσταση και να αφοπλίσει και τον τελευταίο θεατή. Πηγαίνοντας στο θέατρο “Αλκμήνη”, στην παράσταση “Την λένε Εύα”, για την οποία είναι υπεύθυνος ο -υποδειγματικά πολυπράγμων- Αντώνης Μποσκοϊτης, ξέρεις εκ των προτέρων ότι στη μία ώρα και κάτι, που διαρκεί, εσύ δε θα είσαι ένας απλός θεατής, αλλά ένα πρόσωπο που συνδιαμορφώνει την κοινή ατμόσφαιρα.


Η Εύα Κουμαριανού, αστείρευτη και διαπεραστική, σε μια άκρη του δωματίου της, δίπλα σε έναν δημοσιογράφο (Απόλλων Μπόλας), που κατά διαστήματα παρεμβαίνει με ερωτήσεις και επισημάνσεις, στέκεται πάνω από τη ζωή της, την περιγράφει, τη σχολιάζει, παίρνει θέση, εκρήγνυται, χάνει το ύψος της, ξαναγίνεται τεράστια, κλαίει, γελάει, συνοψίζει την ουσία, καταγγέλλει το “λίγο”, τους ελλιπείς ανθρώπους, τα πλαίσια του κόσμου, που λειτουργούν σαν φράχτες με πλέγματα και ακυρώνουν ζωές και ορίζοντες.

Η ιστορία της Κουμαριανού δεν αφορά ένα sui generis κοινό, μπορεί να συγκινήσει όποιον δεν υποφέρει από κανόνες και τάξη. Την ακούς και απορείς πώς έφτασε ως εδώ, με τι ανάσες και πόση σπαταλημένη βενζίνη. Κι όμως είναι αρτιμελής και απτόητη. Αληθινή και ανυποχώρητη.

Ένα χειροκρότημα στον Αντώνη Μποσκοΐτη για την επιμονή στους στόχους του. Στην ομάδα του, τον Απόλλωνα Μπόλλα, τον τενόρο Αναστάσιο Στέλλα, την σκηνογράφο Κική Μίλιου, τον φωτιστή Δημήτρη Θεοδωρόπουλο, τον μουσικό Στέφανο Χυτήρη, το θέατρο “Αλκμήνη” που είναι απλά και ξάστερα ένα στέκι για τον κόσμο.


Υπενθύμιση: Κάθε Κυριακή και Δευτέρα βράδυ στις 23.00.

Θέατρο Αλκμήνη |ΑΛκμήνης 12 |Πετράλωνα |2103428650

*Η Δανάη Ψάλτη γεννήθηκε στη Σάμο τον Απρίλη του 1980. Σπούδασε Θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Ιταλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Παρακολούθησε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα της Λογοτεχνικής Μετάφρασης του Πανεπιστημίου του Essex και αποφοίτησε με άριστα. Αγαπάει το θέατρο, τη μουσική και όλα τα νησιά της πατρίδας της. Όταν μεγαλώσει πολύ, θα γυρίσει στη Σάμο και θ’ ανοίξει καφενείο. Απλό, λιτό, παραδοσιακό.

13 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page