top of page
  • Εικόνα συγγραφέαArgiris Stravelakis

Expansion: Ο νέος τρόπος που πετυχαίνεις τους στόχους σου


Πολλά ακούστηκαν τελευταία για μια μέθοδο ταχείας προσωπικής ανάπτυξης που μέσα σε 3 ημέρες καταφέρνει να απελευθερώσει συναισθηματικούς περιορισμούς, φοβίες και πόνο που κουβαλάμε χρόνια μέσα μας. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση κι έτσι βρήκα τον δημιουργό της μεθόδου, Αργύρη Στραβελάκη και του έκανα μερικές ερωτήσεις για να καταλάβω τι είναι ακριβώς αυτή η ελληνική, νέα μέθοδος ονόματι Expansion. Η συζήτηση με απορρόφησε και αποφάσισα να τη μοιραστώ μαζί σας.


Γεια σου Αργύρη. Θέλεις να μας πεις λίγα πράγματα παραπάνω για την Expansion για να καταλάβουμε τι είναι και πώς λειτουργεί;

Η Expansion είναι μια νέα επαναστατική μέθοδος Άμεσης Συναισθηματικής Αποφόρτισης και Επίτευξης Στόχων. Καταφέρνει με μια θεραπεία που διαρκεί 3 ημέρες, μια ώρα περίπου την κάθε ημέρα, να απελευθερώσει νοητικούς και συναισθηματικούς περιορισμούς και να προγραμματίσει στέρεα βήματα για την υλοποίηση των στόχων μας. Λειτουργεί με 2 τρόπους. Ή επιλέγεις έναν εξειδικευμένο Σύμβουλο Expansion και κάνεις μαζί του θεραπείες ή την μαθαίνεις και την εφαρμόζεις εσύ στον εαυτό σου.

Είναι τόσο απλή που μπορεί κάποιος να την εφαρμόσει στον εαυτό του;

Το κάνουμε εδώ και 6 χρόνια. Από το 2009 εκπαιδεύουμε ανθρώπους σε αυτήν τη μέθοδο και ταυτόχρονα διεξάγουμε έρευνα για τα οφέλη και την αποτελεσματικότητά της. Και τα αποτελέσματα είναι απίστευτα. Για παράδειγμα, θα σου πω ότι από την 3η κιόλας μέρα, το 84% διαπίστωσε άμεση αλλαγή των συναισθημάτων τους. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα: Ένας θεραπευόμενος ήρθε με ένα πολύ πρακτικό πρόβλημα με τη σύντροφό του. Ένιωθε ότι δεν τον σεβόταν και τον κορόιδευε με μια συμπεριφορά της. Και ήταν τόσο θυμωμένος που ήθελε να χωρίσει. Την τρίτη ημέρα ήταν ήρεμος και η σχέση του ήδη είχε βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Μετά από 1 μήνα η σχέση είχε φτιάξει τελείως και μας εκμυστηρεύτηκε ότι μέσα του ένιωθε ειρήνη. Αυτή είναι η λέξη που χρησιμοποίησε. Ειρήνη.

Πόσο συχνά νιώθουμε έτσι;

Η αλήθεια είναι ότι η αίσθηση της εσωτερικής ειρήνης είναι σπάνια στις μέρες μας. Πώς λειτουργεί πρακτικά θέλεις να μας πεις; Ναι, αν επιλέξεις να κάνεις τις θεραπείες, αυτές διαρκούν 3 ημέρες. Περίπου 1 ώρα την κάθε ημέρα. Οι θεραπείες είναι προσωπικές. Αν επιλέξεις να μάθεις να την εφαρμόζεις στον εαυτό σου θα χρειαστεί να παρακολουθήσεις το ειδικό σεμινάριο.

Και τι γίνεται σε αυτές τις 3 ήμερες;

Την πρώτη ημέρα ξεκινάμε με το να ξεκαθαρίζουμε τι θέλουμε να πετύχουμε και συνεχίζουμε με μια συζήτηση για να κατανοήσουμε ποιο είναι το πρόβλημα ποιες είναι οι πραγματικές ρίζες του. Χρησιμοποιούμε μια τεχνική που λέγεται Συναισθηματική Σύνδεση και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα βρίσκουμε τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος που εδρεύουν στο ασυνείδητο μας. Μετά από αυτό, δεν ξανασχολούμαστε με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στο τώρα μας, αλλά μόνο με το λόγο ύπαρξής του. Την δεύτερη ημέρα αποφορτίζουμε τα τοξικά μας συναισθήματα, την ουσία δηλαδή, το λόγο ύπαρξης του προβλήματος με τη βοήθεια ενός Δημιουργικού Οραματισμού (Creative Visulization). Και την τρίτη ημέρα εφαρμόζουμε αναβαθμισμένα εργαλεία Coaching για την επίτευξη των στόχων μας. Καταφέρνουμε έτσι να ολοκληρώσουμε την διαδικασία μεταμόρφωσης της προσωπικότητάς μας, τιμώντας τόσο το σώμα και τη νόηση μας, όσο και το πνεύμα μας.

Από ότι κατάλαβα δεν είναι μια συνηθισμένη μέθοδος. Περιλαμβάνει διαφορετικά στοιχεία από διαφορετικές τεχνικές, σωστά;

Ναι, αυτό που καταφέραμε ήταν να συνδυάσουμε το αρχαίο ελληνικό πνεύμα με την ψυχολογία και την ψυχανάλυση, την σύγχρονη επιστήμη, το life coaching και τις εναλλακτικές θεραπείες. Για να το πετύχουμε αυτό, έχουμε συνεργαστεί με επιστήμονες από όλα τα πεδία της προσωπικής εξέλιξης. Και τα ακαδημαϊκά αλλά και τα εναλλακτικά.

Ποια είναι τα εναλλακτικά πεδία στα οποία αναφέρεσαι; Ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει πολλά για αυτά.

Όντως, στην Ελλάδα δεν είναι ευρέως γνωστά, αλλά στο εξωτερικό είναι μέρος της καθημερινότητας. Ο διαλογισμός, οι ενεργειακές θεραπείες, η ρεφλεξολογία, ο βελονισμός είναι αποδεκτές μέθοδοι που εφαρμόζονται ακόμα και σε νοσοκομεία σε όλον τον κόσμο.

Πώς και εμνεύστικες αυτήν την μέθοδο;

Πολύ περίεργα . Η Expansion ήταν και είναι ο τρόπος που σκέφτομαι. Σε κάποια φάση στην ζωή μου πέρασα πολύ δύσκολα όσον αφορά στην υγεία μου. Και αναγκάστηκα να βρω μια λύση. Άρχισα να βάζω αυτά που πίστευα σε μια σειρά και άρχισα μόνος μου να βλέπω αποτελέσματα στον εαυτό μου! Η υγεία μου βελτιώθηκε άμεσα και τώρα μπορώ να ζω μια ήρεμη και υγιή ζωή! Αργότερα αυτόν τον τρόπο τον γνώρισαν Ψυχολόγοι και Ψυχοθεραπευτές που με την βοήθειά μου την μετέτρεψαν σε ψυχολογική μέθοδο.

Τι είναι αυτά που πίστευες;

Για να γίνει κατανοητό αυτό χρειάζεται να σου εκμυστηρευτώ λίγα πράγματα για εμένα. Για να γίνω κατανοητός θα χρησιμοποιήσω τις λέξεις ενός πνευματικού ανθρώπου που είπε όταν ήμουν μικρός στους γονείς μου: Έχετε δει κάποια παιδιά που βάζουν τα χέρια τους πάνω σε ένα πιάνο και αρχίζουν να παίζουν από μόνα τους; Έτσι είναι και το παιδί σας, ιδιαίτερος αλλά πάνω σε έναν τομέα που δεν είναι απολύτως αντιληπτός από τους υπόλοιπους. Βλέπει και καταλαβαίνει τα συναισθήματα και την ενέργεια των ανθρώπων με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο. Αλλά τότε πίστευα ότι κάτι δεν πάει καλά με εμένα. Κανένας δεν μιλούσε για τέτοια πράγματα. Μου πήρε πάρα πολλά χρόνια να αποδεχτώ αυτό που είμαι. Ιδιαίτερος, διαφορετικός και με μια τεράστια ευθύνη. Βλέπεις, όταν άρχισα να συζητάω με φίλους όλα αυτά που πίστευα, μετά από λίγο καιρό μου έλεγαν ότι τους άλλαξε η ζωή. Αυτό με βάραινε για πολλά χρόνια. Είχα την ευθύνη αυτής της γνώσης. Έτσι, άρχισα να συνεργάζομαι με ψυχολόγους και ψυχοθεραπευτές αλλά και με life coach και εναλλακτικούς θεραπευτές για να εδραιώσουμε μια μέθοδο απλή, πρακτική αλλά και εξαιρετικά αποτελεσματική και σύντομη.


Οπότε έχουμε μια μέθοδο που δημιουργήθηκε από εσένα και εδραιώθηκε από επιστήμονες σωστά; Πάνω σε ποιες αρχές βασίζεται;

Βασίζεται πάνω σε μια αρχή που συνδυάζει την Σύγχρονη επιστήμη με την φιλοσοφία, την ψυχολογία και τις εναλλακτικές θεραπείες. Αυτή λέει όπως την όρισε η Επικεφαλής του Ερευνητικού και Επιστημονικού μας τμήματος Γεωργία Χατζηνικολάου Αυγερινού (Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια): Κάθε άνθρωπος δημιουργεί την δική του προσωπική δόνηση και αυτή δημιουργεί το δικό του προσωπικό σύμπαν. Αυτή η δόνηση δημιουργείται από τα συναισθήματά του.

Τι αποτελέσματα έχει;

Τα οφέλη της Εxpansion επεκτείνονται σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας. Μια θεραπεία βελτιώνει πρώτα από όλα τις σχέσεις μας. Ξεκαθαρίζει αυτές που είναι άχρηστες και τοξικές και συσφίγγει όσες έχουν καλή βάση. Βελτιώνει την αυτοεκτίμησή μας και μας δίνει δύναμη. Καριέρα, υγεία, προσωπικός χρόνος, όλοι οι τομείς της ζωής μας επαναπροσδιορίζονται και επανατοποθετούνται σε μια νέα, πιο εναρμονισμένη, πιο ευτυχισμένη βάση. Και όλα αυτά ξεκινάνε με τις 3 ημέρες. Δεν είναι τυχαία τα σχόλια που είχαμε αυτές τις δύσκολες μέρες από θεραπευόμενούς μας που μας δήλωσαν ότι παρόλο που συμβαίνουν όλα αυτά στην Ελλάδα εκείνοι ένοιωθαν εσωτερικά ήρεμοι!

Πολύ ενδιαφέροντα ακούγονται όλα αυτά. Αλλά όντως μπορούν όλοι να κάνουν μια τέτοια μέθοδο; Πόσο μάλλον να την μάθουν;

Δεν θα απαντήσω θετικά σε αυτήν την ερώτηση. Η μέθοδος είναι κάθετη και άμεση. Είναι για όσους θέλουν δραστικές αλλαγές στην ζωή τους. Θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να μεταμορφωθεί η ζωή σου. Το σημαντικό είναι ότι οι αλλαγές αυτές έρχονται χωρίς προσπάθεια, απλά συμβαίνουν γιατί έχουμε αλλάξει εμείς. Δεν είναι όλοι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τόσο μεγάλη δραστική αλλαγή σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα . Για να μάθεις να την εφαρμόζεις στον εαυτό σου χρειάζεται να παρακολουθήσεις μια σειρά από σεμινάρια από κοντά ή ακόμα και online, τα οποία μπορείς να έχεις ακόμα και στο κινητό σου! Βλέπεις η επιστήμη προχωράει. Τώρα όλα γίνονται απλά, με το πάτημα ενός κουμπιού! Είναι ένα πανέμορφο ταξίδι αυτοανακάλυψης, όχι μόνο του εαυτού σου αλλά και του τρόπου που λειτουργεί το σύμπαν. Είναι πιστεύω ότι πιο όμορφο έχουμε φτιάξει!

Και τελειώνοντας, τι θα έλεγες για όλους τους Έλληνες αυτήν την περίοδο;

Είμαστε ένας μικρός αλλά πολύ γενναίος και πανέμορφος λαός. Δεν θα μπορούσα να είχα δημιουργήσει αυτή την μέθοδο αν δεν ήμουν Έλλην. Μέσα μας έχουμε το Φως. Το έχουμε δώσει απλόχερα στο παρελθόν, χωρίς αντάλλαγμα, σε όλον τον κόσμο. Αυτοί είμαστε. Μικροί, αλλά συνάμα τεράστιοι. Μην σταματάτε να ονειρεύεστε. Και όσοι σας λένε ότι δεν είσαστε επάξιοι απόγονοι του αρχαίου ελληνικού πνεύματος πείτε τους: Είμαστε! Κι αν θέλετε απόδειξη, έχουμε την Expansion! Είπε και έτσι κλείσαμε τη συζήτηση, γελώντας. Αλλά τα τελευταία του λόγια, “Να ονειρεύομαι και να νιώθω δυνατός ως Έλληνας” είναι ακόμα μέσα στα αυτιά μου.


15 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page