top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAngie Nomikou

12 Ένορκοι: Δείτε backstage φωτογραφίες της sold-out παράστασης που επιστρέφει στο Άνεσις

Έγινε ενημέρωση: 27 Σεπ 2021


Η παράσταση «12 ένορκοι», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, επιστρέφει για 7η χρονιά, από τις 9 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Άνεσις, με τρία νέα πρόσωπα να εισέρχονται στο δωμάτιο των ενόρκων.

Οι «12 Ένορκοι», η παράσταση που έχει κερδίσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη του κόσμου, επιστρέφει για μια δυναμική 7η χρονιά, από το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στο θέατρο Άνεσις μετατρέποντάς το σε δικαστικό μέγαρο και φέρνοντας ξανά ενόρκους και θεατές αντιμέτωπους με τις συνειδήσεις τους. Κάθε ψηφοφορία των ενόρκων είναι και μία μάχη, αλλά μία μάχη που πρέπει να κερδηθεί με όπλο την αλήθεια. Ποια θα είναι η ετυμηγορία τους; Και με τι «κόστος» για τον καθέναν από αυτούς; Τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη σε παραγωγή της A PRIORI www.a-priori.gr.

ΥπόθεσηΣτη Νέα Υόρκη του 1957, ένα αλλοδαπό αγόρι 16 χρόνων κατηγορείται για φόνο. Η τύχη του είναι στα χέρια 12 ενόρκων οι οποίοι θα αποφασίσουν αν είναι ένοχο. Σ’ αυτή την περίπτωση η θανατική ποινή είναι υποχρεωτική. Οι 12 άντρες, κλειδωμένοι σ’ ένα δωμάτιο, άλλοτε ταυτίζονται κι άλλοτε συγκρούονται. Πρέπει να αποφασίσουν ομόφωνα για τη ζωή ενός ανθρώπου αντιμετωπίζοντας, ο καθένας από αυτούς, τη συνείδησή του, αλλά και τις συνειδήσεις των υπολοίπων. Οι 12 ένορκοι αντικατοπτρίζουν τις προκαταλήψεις της κοινωνίας μέσα από 12 πεντακάθαρα ψυχογραφήματα που ξετυλίγονται βίαια μπροστά στα μάτια του θεατή. Ακολουθούν αποκλειστικές backstage φωτογραφίες της παράστασης:Η φωτογράφηση έγινε από την GRID FOX www.gridfox.gr στο Black Studio Art του Διονύση Κούτση www.dionisiskoutsis.com . Η κάλυψη του backstage (φωτογραφίες, βίντεο) έγινε από τον Απόστολο Δελάλη https://www.facebook.com/delalis.apostolos . To μακιγιάζ των ηθοποιών επιμελήθηκε η Ράνια Γιαννάκη https://www.facebook.com/rania.yannakis .

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Συγγραφέας:Reginald Rose Μετάφραση:Κωνσταντίνα Νικολαΐδη Σκηνοθεσία:Κωνσταντίνα Νικολαΐδη Σκηνικά:David Negrin Κοστούμια:Κική Μήλιου Μουσική:Γιώργος Περού Φωτισμοί:Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, Μανώλης Μπράτσης Χορογραφία:Χριστίνα Φωτεινάκη Παίζουν:Νίκος Βατικιώτης, Δημήτρης Δεγαΐτης, Αλμπέρτο Εσκενάζυ, Μάνος Ζαχαράκος, Κώστας Καζανάς, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Μιχάλης Μαρκάτης, Κωνσταντίνος Μπάζας, Παντελής Παπαδόπουλος, Τάσος Παπαδόπουλος, Ορέστης Τρίκας, Βασίλης Φακανάς Στον ρόλο του φύλακα o Αλέξης Σταυριανός. Τη φωνή της χαρίζει η Νένα Μεντή Διάρκεια:100’ (χωρίς διάλειμμα) Τιμές Εισιτηρίων:Πλατεία Α: 18€, Πλατεία Β: 15€, Εξώστης: 12€ | Προσφορά: Εισιτήρια των 10€ για όλες τις παραστάσεις του Οκτωβρίου. Διάρκεια Παραστάσεων:Από 9 Οκτωβρίου Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων: Θέατρο Άνεσις, www.ticketmaster.gr και Τηλεφωνικό Κέντρο ticketmaster: 2108938111 Παραστάσεις: Τετάρτη & Σάββατο: 19.15, Παρασκευή: 21.30, Κυριακή: 18.30 Φωτογραφίες:GRID FOX Βοηθός Σκηνοθετη:Μαγδαληνή Παλιούρα, Κατερίνα Κωνσταντέλλου LinkΕισιτηρίων:https://www.ticketmaster.gr/homePage.html/ticketmaster_se_2005417.html

Πληροφορίες Χώρου:Θέατρο Άνεσις, Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αθήνα. Τηλ. 2107718943 | www.theatroanesis.gr https://www.facebook.com/anesistheatre


ΠΗΓΗ: monopoli.gr


9 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page