top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAngie Nomikou

«Χαλίφα - Γαλίφα»




      Χαλί του στρώσαμε για να περάσει, χαλί θα γίνουμε στα πόδια του Χαλίφα, του σφίξαμε με νόημα το χέρι, ναζάκια κάνουμε στη Μέρκελ, να πεθάνει αυτή από τον καημό της, τί είναι τούτη, πάλι, η φιλία εγώ αναρωτιέμαι.

        Λίγο Αμερικανός και λίγο Λίβυος, λέει, κάποιες μάχες έχει κερδίσει στο παρελθόν και κάποιες έχει χάσει, με τον συχωρεμένο τον Καντάφι μαλλιά-κουβάρια, με τις ΗΠΑ και τη CIA λέει μιά χαρά, μιλάει 4-5 γλώσσες, εδώ δεν θυμήθηκε καμιά παρά μόνο τα αραβικά, α! έχει, λέει και πέντε παιδιά, για γυναίκα τσιμουδιά. Ζει? Την σκότωσε πάνω στα νεύρα του? Ποιος να ξέρει.

         Ένα βιογραφικό της προκοπής, μωρέ, δεν έχετε να μου δώσετε, να τον εκτιμήσω κατά πώς πρέπει τον άνθρωπο? Αγαπάει τις καμήλες? Τί δουλειά έκανε ο πατέρας του? Καλημερίζει τον περιπτερά? Θα μου πεις περίπτερα δεν έχει εκεί στους αμμόλοφους που σέρνεται, αλλά μιλάει με ευγένεια, έστω, σε τυχαίονπεραστικό? Του αρέσει κάνα σπορ? Έχει face book?Twitter? Ποιών προδιαγραφών είναι η κατοικία του, η μόνιμη δηλαδή, γιατί ολημερίς στα υψίπεδα ιδροκοπάει ο άνθρωπος.

        Θα μου πεις, τι με νοιάζει εμένα, του πρωθυπουργού μας και του κυρίου Δένδια θα είναι φίλος, αλλά εγώ ανησυχώ: Κάτι στρατιωτικούς τοποτηρητές, λέει, θα στείλουμε στη χώρα του εμείς, κάποιο πολεμικό μας πλοίο θα τραβάει σιγά-σιγά προς τα κει, κι ένα είναι που με καίει: Η κουμπάρα μου! Που ο γιος της ετοιμάζει, άκου τώρα, ετοιμάζει τη στολή! Είναι στο «τρίτο τάγμα» λέει που, απ ό,τι ξέρει το παιδί, θα φύγει πρώτο αν χρειαστεί. Μου ήθελες κι εσύ παιδί, κουμπάρα μου καλή. Ήσυχη θάσουν και συτώρα να χαζεύεις τον Χαφτάρ και να μη φοβάσαι μπόρα. Εμ!

(Ειδικά αφιερωμένο με ευχαριστίες …για το έρεισμα)

Αγνή Ζησίδου

Σύρος, 17.01.2020

13 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page