top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAngie Nomikou

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΙΛΗΣ : Η Ελλάδα στη γειτονιά της

Η Ελλάδα στη γειτονιά της του Κωνσταντίνου Φίλη

Προκλήσεις, ανατροπές, κέρδη και ζημίες σε ένα ευμετάβλητο περιβάλλον Σελίδες: 328 · Σχήμα: 14,5Χ20,5 · Μαλακό Εξώφυλλο ΙSBN: 978-960-484-544-6 · Τιμή: 16,99 €

Ο Κωνσταντίνος Φίλης αναδεικνύει και αναλύει τα γεγονότα που σημάδεψαν

την ελληνική εξωτερική πολιτική και τις μελλοντικές επιλογές της ελληνικής ηγεσίας

στο νέο του βιβλίο από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

2015-2020: Πότε εξυπηρετήθηκε το εθνικό συμφέρον και πού αναδιπλωθήκαμε; Αντιδρούμε σωστά έναντι της Τουρκίας; Χάνουμε ή κερδίζουμε στην αντιπαράθεση μαζί της; Αξιοποιούμε σωστά τα πλεονεκτήματα της γεωγραφίας και της συμμετοχής μας στους δυτικούς θεσμούς; Ποια είναι η θέση μας στην ενεργειακή σκακιέρα; Μήπως βρισκόμαστε πλέον στη λάθος πλευρά της ιστορίας;

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) Κωνσταντίνος Φίληςιχνηλατεί την πορεία της Ελλάδας μέσα από φλέγοντα ζητήματα όπως η συμμετοχή της Τουρκίας στον πόλεμο της Συρίας και η εμπλοκή της στο θέμα της Λιβύης, τα ενεργειακά ζητήματα της Μεσογείου και οι διεκδικήσεις της ΑΟΖ, οι τυχόν παραβιάσεις διεθνούς δικαίου, το προσφυγομεταναστευτικό ζήτημα, η Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και η πανδημία τουκορωνοϊού το 2020.

Είπαν για το βιβλίο και τον συγγραφέα:

Μια ορθή αποτύπωση των γεγονότων της περιόδου 2015-2020, με προβληματισμούς που πρέπει να ληφθούν υπόψιν από κάθε χειριστή και, κατ’ επέκταση, κάθε κυβέρνηση.

Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης,

πρώην ΥΕΘΑ – Επίτιμος Α ΓΕΕΘΑ

Το ανά χείρας βιβλίο αποτελεί απαραίτητο ανάγνωσμα, τόσο για αυτούς που ασχολούνται, είτε από θέσεις ευθύνης είτε επιστημονικά, με τις διεθνείς σχέσεις, όσο κυρίως για τον ανήσυχο και υποψιασμένο πολίτη.

Αλέξανδρος Διακόπουλος,

Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Πρωθυπουργού

Χρήσιμο εργαλείο για όσους συμμετέχουν και διαμορφώνουν την ελληνική πολιτική στους τομείς της ενέργειας, της άμυνας και των εξωτερικών σχέσεων.

Καθηγητής Γιάννης Μανιάτης,

πρ. Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής

Ο Κωνσταντίνος Φίλης είναι ένας σοβαρός και αξιόπιστος επιστήμονας με βαθιά γνώση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ντόρα Μπακογιάννη,

βουλευτής ΝΔ, πρώην Υπουργός Εξωτερικών

Ο συγγραφέας Ο Κωνσταντίνος Φίλης είναι εκτελεστικός διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου. Εκλέχθηκε ανώτερο συνεργαζόμενο μέλος (SAM) στο St. Antony’s College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (2007-2009) και στη συνέχεια ανέλαβε ερευνητής στο Κέντρο Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEESOX) του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (2008-2010). Διαλέκτης στη Ναυτική Σχολή Πολέμου, στη Σχολή Εθνικής Άμυνας και στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας. Διδάσκει σε μεταπτυχιακά προγράμματα πανεπιστημίων, καθώς και στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Στοάς του Βιβλίου. Μέλος του Ελληνοτουρκικού Φόρουμ, αντεπιστέλλον μέλος του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ), μέλος του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης καθώς και του Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών. Είναι, επίσης, σύμβουλος ενέργειας και γεωοικονομικών της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν τα βιβλία του Πρόσφυγες, Ευρώπη, Ανασφάλεια και Τουρκία, Ισλάμ, Ερντογάν στη σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ.

3 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

コメント


bottom of page