top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAngie Nomikou

Κωνσταντίνα Νικολαίδη : Θα ήθελα να δειπνήσω με τον Χριστό


1. Αν ξαναγεννιόσασταν σε ποια χώρα θα θέλατε να ζείτε; Στην Ελλάδα ξανά και ξανά! 2. Με ποιον καλλιτέχνη δεν έχετε συνεργαστεί και θέλετε να δουλέψετε μαζί του; Θα ήθελα να συνσκηνοθετήσω με τον Άγγλο θεατρικό σκηνοθέτη Ned Bennett. 3. Αν αύριο πηγαίνατε στο διάστημα ποιον θα παίρνατε μαζί σας; Δεν θα επέλεγα να πάω, αλλά αν ήταν αναγκαστική η "έξοδος" (γιατί παίζει κι αυτό σαν σενάριο) θα έπαιρνα μαζί τον σύντροφό μου. 4. Αν γράφατε ένα θεατρικό – μουσικό έργο τι τίτλο θα του δίνατε.

Αυτό που του έδωσα ήδη. (spoiler alert) "Οι Αγαπημένοι". 5. Συμμετέχετε καλλιτεχνικά στην εκδήλωση ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν τι έργο ή τι τραγούδι θα του αφιερώνατε? Το κλασικό, αλλά αθάνατο, "Imagine".

6. Σας απασχολεί ο πλανήτης? Πείτε μας τρόπους που θα φέρουν καλύτερο αποτέλεσμα. Όλους δεν μας απασχολεί; Κι αν όχι, δεν θα έπρεπε; Ένας είναι ο τρόπος... ένας είναι ο δρόμος... Η Αγάπη. Προς όλη την Πλάση. 7. «Εάν ήσασταν ένα brand, ποιο θα ήταν το ρητό σας;»

"Love conquers all". 8. Τι είναι αυτό που σας γοητεύει στη δουλειά σας και ποιο είναι αυτό που δεν σας αρέσει .

Με γοητεύουν οι όμορφες, ουσιαστικές σχέσεις που δημιουργούνται με τους συναδέλφους-καλλιτέχνες και που κάνουν την Τέχνη να ανθίζει. Μόνο έτσι ανθίζει η Τέχνη. Κι αν την σεβόμαστε τόσο δα, έτσι πρέπει να λειτουργούμε. Απεχθάνομαι συμπεριφορές αγένειας, μικροπρέπειας, ματαιοδοξίας και "κανιβαλισμού" κάθε είδους και δεν τις ανέχομαι. Ούτε προς εμένα, ούτε προς συνεργάτη μου. 9. Αν είχατε την δυνατότητα, ποια ιστορική προσωπικότητα θα καλούσατε σε δείπνο;

Τον Χριστό. 10. Πως φαντάζεστε τον εαυτό σας σε 20 χρόνια από σήμερα.

Ελπίζω όχι με μάσκες και καραντίνες, γιατί τραβάει καιρό όλη αυτή η διαχείριση που τελικά αποδεικνύεται ως μη διαχείριση. Πέραν αυτού, δεν μπορώ να με φανταστώ και μάλλον καλύτερα έτσι. Το "τώρα" είναι το μόνο που υπάρχει. Ας το ζήσουμε! 11. Ποια είναι τα επαγγελματικά σας μελλοντικά πλάνα η όνειρα?

Αγάπη σε όλο τον κόσμο. Υπέραρκετο. 13. Το πρώτο πράγμα που θα κάνετε μόλις τελειώσει η καραντίνα?

Θεού θέλοντος, πρώτα θα πάω στο χωριό μου τα Καλάβρυτα, μετά στην αγαπημένη μου Σύρο και μόλις επιστρέψω Αθήνα θα ξεκινήσω πρόβες επιτέλους! 14. Είστε για 24 ώρες αρχηγός ενός κράτους γράψτε μας 3 πράγματα που θα αλλάζατε. Το εκπαιδευτικό σύστημα. Το εκπαιδευτικό σύστημα. Και το εκπαιδευτικό σύστημα.

Η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη δημιούργησε το 2011 με όραμα και μεράκι, την εταιρία θεατρικών παραγωγών A PRIORI http://www.a-priori.gr . Από τότε η εταιρία δραστηριοποιείται, ιδίαις δυνάμεις, αδιαλείπτως στον χώρο του θεάτρου με παραστάσεις για όλες τις ηλικίες.

Στόχοι της A PRIORI είναι: 1. Η συνάντηση και η συνεργασία δημιουργών σ’ ένα περιβάλλον αλληλοσεβασμού, ομόνοιας και αγάπης. 2. Η παρουσίαση εμβληματικών έργων που έχουν γραφτεί από σημαντικούς κλασικούς και σύγχρονους συγγραφείς και τα οποία συνήθως παρουσιάζονται σε πανελλήνια ή -κάποιες φορές- παγκόσμια πρώτη στο ελληνικό κοινό. 3. Η δημιουργία θεατρικών παραστάσεων οι οποίες θα αποτελέσουν καλλιτεχνικούς σταθμούς για τους θεατές. 4. Η προσέλευση στο θέατρο, όχι μόνο του ήδη θεατρόφιλου κοινού, αλλά θεατών κάθε ηλικίας και κουλτούρας, μυώντας τους στην όμορφη Τέχνη του Θεάτρου. 5. Η παρουσίαση των παραστάσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς και η παρουσίασή τους σε Καταστήματα Κράτησης της Ελλάδας με μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια των παραστάσεων. 6. Η φιλανθρωπική δράση μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Αυτό επιτυγχάνεται με την οικονομική στήριξη κοινωφελών ιδρυμάτων και οργανισμών στην Ελλάδα με μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια των παραστάσεων. Επιπλέον, η A PRIORI μέσα από τις δωρεές της στο σχολείο St. Agnes Nursery and Primary School of Lukaya στην Ουγκάντα και της πολύτιμης στήριξης Ελλήνων ανάδοχων γονέων, παρέχει σίτιση, φαρμακευτική περίθαλψη και μόρφωση σε ορφανά παιδιά της Αφρικής.59 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page