top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAngie Nomikou

Γιώργος Μπανταδάκης : πρέπει να αντιληφθούμε όλοι πως ζωή χωρίς τέχνη δεν μπορεί να υπάρξει


Η περίοδος αυτή ήταν μια νέα εμπειρία, μια νέα συνθήκη ζωής για μένα και όλους μας. Είμαι άλλωστε ένας άνθρωπος που του αρέσει πολύ το έξω κι αυτό στην αρχή μου φάνηκε πολύ περίεργο. Ένας ακόμα λόγος ήταν και η φύση της δουλειάς μου. Ο ηθοποιός καθημερινά τρέχει από το ένα μέρος στο αλλο. Γυρίσματα, πρόβες, θέατρο κι ένα σωρό ακόμα πράγματα. 

   Παρόλα αυτά σύντομα, προσαρμάστηκα στη νέα λογική κι αυτό γιατί υπήρχε λόγος. Εύχομαι να ξεπεράσουμε γρήγορα τον σκοπελο αυτό και σύντομα να επιστρέψουμε ολοκληρωτικά στη ζωή μας με τις λιγότερες απώλειες κάθε είδους. 

Την περίοδο αυτή, την πέρασα στο πατρικό μου σπίτι στην Πάτρα, πράγμα που διευκόλυνε την όλη διαδικασία του ιδιότυπου αυτού εγκλεισμού. Είχα τη δυνατότητα κάνοντας χρήση του μετακίνηση 6 να περπατώ και να ασκούμαι δίπλα στη θάλασσα, πράγμα που για μένα είναι μεγάλο αγχολυτικό. Επίσης ξανάπιασα τα μολύβια και τα χρώματά μου κι ασχοληθηκα εκ νέου με το σκίτσο κόμιξ, ένα χόμπι που έχω από παιδί. 

     Διάβασα άρθρα,  βγήκα βόλτες με τον σκύλο μου τον Ρίο είδα σειρές και ταινίες και βέβαια πέρασα πολύ χρόνο μιλώντας στα τηλέφωνα και με βιντεοκλησεις με φίλους. Μέχρι και καφέ online πίναμε. 

Τώρα με την άρση των μέτρων το πρώτο πράγμα που θέλω να κάνω είναι να συναντηθώ με τους φίλους μου και να πιω ένα καφέ στον ήλιο. Μου έλειψε η εκ του συννεγης ανθρώπινη επαφή. Είμαι άνθρωπος που αγαπά τις παρέες. Θέλω να γελάω δυνατά, να ακουμπάω, να αγκαλιάζω τους ανθρώπους. 

Επίσης αυτό που επιζητώ, όπως και όλοι οι καλλιτέχνες, αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύουμε, είναι η στήριξη μας. Η στήριξη των ανθρώπων των Τεχνών που πλήττονται όσο κανένας άλλος κλάδος. Η Τέχνη δεν είναι χόμπι κι οι άνθρωποι που την ασκούν δεν ζουν μόνο με το χειροκρότημα. Χρειάζονται δουλειά για να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Είναι επιτακτική η ανάγκη της οικονομικης στήριξης των τεχνών με επιδόματα και εργασιακές δυνατότητες. Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι πως ζωή χωρίς τέχνη δεν μπορεί να υπάρξει. Ζωή χωρίς θέατρο, ταινίες, μουσική, τραγουδια, βιβλία, χορό, ζωγραφική κτλ δεν υφίσταται. Κόψτε αυτά από τη ζωή σας και δείτε αν μπορείτε να επιβιώσετε. Δε γίνεται. Για αυτόν και ακόμα τόσους λόγους πρέπει να προστατευθουμε. 

  Εύχομαι λοιπόν να ξαναβγουμε έξω, υγιείς και δυνατοί, να πήραμε το μήνυμα πως η αλληλοβοηθεια είναι σπουδαίο πράγμα, μιας και το είχαμε ξεχάσει τελευταία και να μπουν όλα σε μια ροτα . Υγεία, αγάπη και δουλειά για όλους μας... και αισιοδοξία... οι μπορες δεν κρατάνε για πάντα.... στο τέλος βγαίνει πάντα ο ήλιος! 

38 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page